Schroot

Schroot

Waarover gaat het

De autosloperij waar Rico’s vader werkt gaat failliet en wordt verboden terrein. Maar Rico laat zich echt niet wegjagen, het is zijn tweede thuis!

Tijdens een van zijn geheime bezoekjes ontmoet hij Cath, die aan urbex of urban exploring doet: ze maakt vlogs van verboden plaatsen in de stad. Samen gaan ze op onderzoek uit als in Rico’s kamp op een avond zomaar opeens licht brandt. Wordt het enorme autokerkhof wel alleen bewoond door wrakken…?

Reacties

  • Een aanrader: Ik heb dit boek in twee dagen uitgelezen. Ik wou maar niet stoppen met lezen. Ik werd van bij het begin in het verhaal gezogen. Het is spannend en er gebeurt veel. Ik voelde veel sympathie en af en toe wat medelijden met de hoofdpersoon Rico. Hij is zo’n typische tiener die op zoek gaat naar zichzelf en daardoor andere mensen leert kennen. Danny kan heel goed de sfeer weergeven van die sloperij. Hij beschrijft het verschillende keer op een heel tekenende manier. Ik zag alles als in een film en wou die film niet stopzetten.
    (booksandwords.be)

  • Total Loss is niet het einde, dat is de ondertitel van het spannende boek Schroot. Het is een stoer jongensboek over een oude autosloperij, waar heel wat spannende dingen gebeuren. Geen enge, gelukkig, het boek bevat wel wat licht grof taalgebruik (wat tamelijk ongewoon is voor kinderboeken) en een vlotte schrijfstijl. De leuke grapjes maken het boek lichter.
    (coolesuggesties.nl)

Productspecificaties

Aanbevolen leeftijd: Voor lezers van 11 tot 14 jaar
Verschijningsdatum: January 2017
Aantal pagina’s: 160
EAN: 9789021678108